3746003149000010486
nieuws - 07.06.2024

Groen wonen: hoe geothermie onze projecten futureproof maakt

Om de energievoorziening in nieuwbouwprojecten duurzaam aan te pakken, wenden projectontwikkelaars zich de laatste jaren steeds vaker tot geothermie. Ook wij verzekeren onze klanten graag van een toekomstgerichte aankoop en passen deze techniek toe in onze recentste projecten. Wat de voordelen van geothermie zijn? We delen ze in deze blogpost.

Hoe werkt geothermie?

Geothermie is een techniek waarbij warmte uit de aarde wordt onttrokken door middel van grondboringen. De warmte komt uit diepe lagen van de aarde, waar de temperatuur constant is. Door het ondergrondse buizennetwerk aan te sluiten op warmtepompen, kunnen deze de warmte op een efficiënte manier naar individuele appartementen geleiden.

Naast een duurzame oplossing biedt een geothermisch systeem het voordeel dat koeling ook mogelijk is. De relatief koele temperatuur van de ondergrond kan worden gebruikt om de vloer te koelen, wat met de opwarming van de aarde in het achterhoofd een grote troef voor de toekomst is.

3746003149000005663

Welke voordelen geniet je als koper van een project dat geothermie toepast?

Het spreekt voor zich dat je met geothermie kiest voor een aankoop die helpt bij het verminderen van je ecologische voetafdruk. De techniek maakt gebruik van de natuurlijke energie van de aarde en stoot geen CO₂ uit. Verder geeft een nieuwbouwproject dat geothermie toepast je nog een handvol voordelen:

  • Kostenbesparing: Omdat de energiebron gratis is, betaal je minder verwarmings- en koelingskosten.
  • Comfort en betrouwbaarheid: Het systeem biedt het hele jaar door een stabiele en comfortabele binnenomgeving, ongeacht de buitentemperaturen.
  • Meerwaarde: Dankzij de aanwezigheid van hernieuwbare energie zal de waarde van je vastgoed jaarlijks nog meer stijgen.

"Geothermische grondboringen komen samen in een collectieve installatie die de aardwarmte naar individuele warmtepompen voert. Zo creëren we een kostenefficiënt systeem."

Thibault Verfaillie, V2-Architecten

Kies voor een duurzame thuis met residenties Kasteelvijver en Damarin

Met Residentie Kasteelvijver in Langemark en Residentie Damarin in Merelbeke bouwen we momenteel aan twee futureproof projecten. Beide maken gebruik van geothermie en garanderen daarmee een energiezuinige thuis of toekomstgerichte investering. Ontdek de projecten nu in ons aanbod of maak een afspraak voor meer info.

Wil je meer weten over geothermie en wat dit betekent voor jouw aankoop in een van onze projecten? Contacteer ons gerust!

Karolien

Gerust zijn dat jouw vastgoedinvestering opbrengt?

Vraag nu gratis een rendementsstudie aan voor de prestige home
van jouw voorkeur en investeer zonder risico.

Bekijk het aanbod te koop